Facebook

Online Kuyumcu Mağazası

Anneler Gününe Özel %15 + %5(Sepette) İndirim

Altın Bakımı ve Temizliği


Altın Nasıl Temizlenir?

Kadınların vazgeçilmezi olan aksesuarların başında altın takılar gelmektedir. Özellikle bizim toplumumuzdaki kadınların en tercih ettiği ziynet türü altın takılardır. Altın takılar ilk zamanlarda çok güzel bir görünüme sahiptirler. Ancak bir süre kullanıldıktan sonra takılarda kararma meydana gelebilmektedir. 

Tuz İle Temizleme

En çok kullanılan ve en etkili yöntem olan tuzlu su yöntemi için ihtiyaçlar; tuz, alüminyum folyo ve bir miktar sudur. Öncelikle, bir kabın içini alüminyum folyo ile güzelce kaplamak gerekmektedir. Burada amaç, altın takıların metal kap ile temas etmemesidir. Daha sonra kabın içine 2 yemek kaşığı tuz ve bir miktar su eklenerek 5 dakika kadar kaynatılır. Kaynatma işleminden sonra takılarınız ilk günkü gibi parlak bir görünüme sahip olacaktır.

Bulaşık Deterjanı İle Temizleme

Tuzlu su yönteminden sonra en çok kullanılan yöntem bulaşık sabunu yöntemidir. Bu yöntemde kullanılan malzemeler, alüminyum folyo, bulaşık deterjanı, su ve eski bir diş fırçasıdır. Yine ilk yöntemde olduğu gibi kap alüminyum folyo ile kaplanmalıdır. Sonrasında kabın içine su ve bulaşık deterjanı eklenir. Kısa bir süre kaynatıldıktan sonra takılar diş fırçası ile temizlenir.

Bankalar
WhatsApp Destek Hattı